Afis conferinta Academia De dezbateri

 

Putine lucruri ne reprezinta mai bine decat felul in care vorbim.
Putine lucruri dau masura unei democratii mai mult decat felul in care aceasta isi sustine dezbaterile publice.
ARDOR si Policy Center va propun sa (re)descoperim impreuna farmecul si forta argumentului in discursul public, intr-un program inspirat din evenimente care sunt deja traditionale in universitati de prestigiu din lume. Libertatea de expresie si dreptul la opinie (diferita) nu sunt castigate nicaieri definitiv, ci sunt intretinute sistematic prin exercitiu, curaj si inteligenta. De aceea, Academia de Dezbateri doreste sa puna in valoare oameni si argumentele lor, intr-o succesiune de evenimente care cuprinde runde de debate online, lecturi critice din importante publicatii internationale si dezbateri publice alaturi de invitati de marca.
Credem ca aceasta formula poate radiografia felul in care la un anumit moment, o anume comunitate se situeaza fata de un subiect sau altul. Cand subiectul este provocator si comunitatea este una academica, suntem siguri ca raspunsul merita atentie. 
Daca esti student/masterand in Bucuresti, fa-ti o echipa de debate, consulta sectiunea resurse si vino alaturi de noi intr-un program care speram sa fie mai mult decat un exercitiu.

 

La categoria "Educaţie" din cadrul Premiilor Radio Romania Cultural,  a fost premiată Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică (ARDOR), pentru lansarea Academiei de Dezbateri- program de lecturi critice şi dezbateri publice inspirat din programe tradiţionale din universităţi de prestigiu din lume. Proiectul a fost finanţat prin programul Tineret în Acţiune şi susţinut de Foreign Policy România, Facultăţile de Ştiinţe Politice din Universitatea Bucureşti şi SNSPA.
Programul se continuă în 2011 în formula "Closer2Oxford", în București, Cluj, Timișoara și Iași. Detalii pe www.closer2oxford.ro


 

update: 

puteti urmari inregistrarile video ale celor doua conferinte publice ca si rezultatele votului audientei in galeria media.

rundele de debate online si clasamentele pot fi vizibile la sectiunea runde online

 

 

ce citim:

see baby discriminate


update: 

Amartya Sen- making sense of identity- video:

Acest proiect este finantat cu sustinere din partea Comisiei Europene. Aceast publicatie [comunicare] reflecta doar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi facuta responsabila pentru utilizarea informatiei pe care o contine.