Suntem un grup de studenti (cu mici exceptii) din ARDOR si Policy Center: Bianca, Bogdan, Monica impreuna cu Cristina, Raluca, George, Ioana, Victor, Andreea, Andrei, Madalina, Doris, Valeriu, Ilinca si Ana.

Atunci cand nu sustinem vreo motiune intr-o runda sau nu arbitram, facem cam ce fac cam toti ceilalti (cetateni): mergem la cursuri, stam pe net, citim, platim facturi, raspundem la seminarii, calatorim, mergem la filme, vorbim la telefon, ne punem intrebari. Din cand in cand ne si raspundem la ele. 
Facem asadar destule lucruri, printre ele suntem si membri aici:


Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica  www.ardor-deb.ro este o asociatie non-guvernamentala infiintata in 1998, cu misiunea de a sustine educatia prin intermediul dezbaterilor, promovand dialogul argumentat si gandirea critica.
La ce bun sa dezbati? In primul rand, pentru a deprinde argumentarea. Indiferent daca abordarea unui subiect este de natura practica sau teoretica, argumentarea este esentiala pentru a decide in multele situatii in care apar diferente de opinie, fiind o metoda credibila pentru a ajunge la adevarul probabil al unei chestiuni aflate in disputa. In plus, orice dezbatere despre lumea reala este un semn de civilitate, atata timp cat e purtata cu bunacredinta, ascultare atenta, discernamant si fair play. Si pentru ca intr-o societate moderna, lucrurile merg inainte datorita schimbului liber de idei.

ARDOR desfasoara in ultimii ani programe precum: Forumurile Nationale de Debate pentru elevi si studenti, Conferintele Civice, YouSpeak, IDEA wiki, Best Debaters, Tineri impotriva discriminarii.
ARDOR este membru fondator al IDEA (International Debate Education Association).


Policy Center for Roma and Minorities (www.policycenter.eu)  este un think-tank înfiinţat în 2008 a cărui misiune este de a stimula membrii minorităţilor de a deveni cetăţeni activi în societăţile din care fac parte şi de a orienta majoritatea în direcţia asumării unei poziţii anti-rasism şi anti-xenofobie. Promovarea unei înţelegeri informate şi critice a realităţii de către tineri este unul din principalele obiective ale activităţii fundatiei, platforma  Debate House, reprezentand formula prin care Policy Center iniţiază dezbateri informale şi formale la nivel academic şi diplomatic. Principalul motiv pentru care Policy Center sustine Academia de Dezbateri consta in stimularea si incurajarea participarii tinerilor studenti de etnie roma in activitati de dezbateri si in sesiuni de lecturi critice. 

Policy Center desfaşoară o serie de campanii şi activitati după cum urmează: Campanii sport - Run Against Discrimination, Rasismul Strică Jocul- Violenţa Distruge Vieţi , Citeşte cu mine,  Debate House, Filmul lunii,  Cartea lunii . Policy Center for Roma and Minorities este membră a două reţele la nivel European, European Roma Grassroots Organization (ERGO) si European Roma Policy Coalition.

Acest proiect este finantat cu sustinere din partea Comisiei Europene. Aceast publicatie [comunicare] reflecta doar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi facuta responsabila pentru utilizarea informatiei pe care o contine.