Debate-ul online este un format nou pe care il utilizam in proiectele ARDOR, fiind  simplu de utilizat si in acelasi timp spectaculos. Usor de accesat de catre orice participant, platforma online aduce dezbaterile in spatiul virtual, pastrand standardele legate de continut si "spiritul" unui "meci" autentic. 
Va invitam la cea de-a doua motiune: "Mecanismele utilizate pentru incluziunea minoritatii roma ar trebui modificate", care se va juca in intervalul 17-23 mai, urmand sa fie arbitrata in perioada imediat urmatoare. 

Echipa afirmatoare sustine motiunea, cea negatoare o contesta, in functie de pozitia in care sunteti retribuiti aleator la inregistrarea echipelor.
Primul discurs afirmator va putea fi postat pana 
luni 17 mai (pe pagina de profil, dupa login si click pe nume), 
urmand ca urmatoarele discursuri sa se succeada la intervale de doua zile astfel: 
primul discurs negator pana miercuri 19 mai, 
al doilea discurs afirmator pana vineri 21 mai, 
ultimul discurs negator pana duminica 23 mai
Va stau la dispozitie un kit de pregatire - care contine un document despre argumentare si reguli de redactare si citare, altul despre formatul de debate utilizat in acest proiect si date referitoare la arbitraj, dar si o dezbatere demonstrativa si comentariile arbitrilor pe marginea acesteia. Documentele au fost realizate in principal in programul ARDOR YouSpeak, primul campionat de debate online din Romania. 
Arbitrii vor oferi feedback asupra dezbaterilor in care participati, vor aloca punctaje si vor explica motivele "verdictului". Acestia sunt fosti/actuali debateri si/sau profesori/coaches de debate care si-au probat in timp prin participarea ca arbitri la diverse competitii si evenimente, abilitatile necesare unui "judge" bun: o buna cunoastere a regulamentelor si formatelor, obiectivitate, neutralitate in stabilirea deciziei si capacitate de a oferi feedback constructiv.
Primele opt echipe clasate vor trece in etapa urmatoare, dedicata lecturii critice. Toti participantii la runda online vor primi invitatii la evenimentul (cu) public unde, pe o tema din acelasi registru, va avea loc un debate in care studenti vor face echipe de dezbateri alaturi de invitati specializati in domeniul respectiv. De asemenea, vor fi obtinute abonamente pe un an la revista Foreign Policy Romania si un weekend de lucru in luna august. 
Echipa AD va doreste dezbateri reusite!
 
Acest proiect este finantat cu sustinere din partea Comisiei Europene. Aceast publicatie [comunicare] reflecta doar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi facuta responsabila pentru utilizarea informatiei pe care o contine.